Dossier Propere Handen: Coucke zet eerste stappen richting verbetering

Dossier Propere Handen: Coucke zet eerste stappen richting verbetering

16-10-2018 07:20
5

Het Belgische voetbal is ziek. Naar Marc Coucke wordt gekeken. De voorzitter van de Pro League moet dokter van dienst spelen. Coucke is alvast begonnen aan zijn taak om schoon schip te maken na de berichten over het dossier Propere Handen.

Het Nieuwsblad laat weten dat Coucke een afspraak gemaakt heeft met minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) om te kijken hoe het nu verder moet. Op woensdag roept de voorzitter van de Pro League ook een buitengewone raad van bestuur bij elkaar. Het belangrijkste gespreksonderwerp: meer regels voor de omgang met makelaars.

Burgerlijk partij
Naast de Pro League schiet ook de KBVB in actie. Het wil zich burgerlijk partij stellen. Op die manier kan de voetbalbond het dossier inkijken. Op maandag kondigde Marc Rubens aan dat de KBVB ook zelf onderzoeksdaden zal verrichten.

'De bond heeft tot 15 juni 2019 om mogelijke betrokkenen aan te klagen. Als bepaalde personen geen lid zijn van de KBVB, kan de club (bijvoorbeeld KV Mechelen of Waasland-Beveren) worden gestraft indien bestuursleden zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping', schrijft Het Nieuwsblad.