Engeland verbijstert Spanje in eigen huis: Sterling scoort weer na drie jaar

Engeland verbijstert Spanje in eigen huis: Sterling scoort weer na drie jaar

15-10-2018 22:43

Engeland heeft in de Nations League een gevoelige tik uitgedeeld aan Spanje. De nummer vier van het afgelopen WK won maandagavond met 2-3 in Sevilla en trakteerde Spanje op zijn eerste officiële thuisnederlaag sinds 2003.

The Three Lions waren dodelijk in de tegenaanval en hadden het verschil in de eerste helft al gemaakt. Raheem Sterling had al sinds 9 oktober 2015 niet meer voor de nationale ploeg gescoord, maar velde doelman David de Gea voor rust tot twee keer toe. Eerst vond hij de kruising met een vernietigend schot, daarna stond hij op de goede plek om een voorzet van Harry Kane binnen te tikken. Tussendoor was ook Marcus Rashford, eveneens op aangeven van Kane, al tot scoren gekomen.

Spanje ging met een kansloze 0-3 achterstand de rust in en bracht in de tweede helft spits Paco Alcacer binnen de lijnen. De aanvalsleider van Borussia Dortmund zorgde een minuut na zijn invalbeurt al voor de aansluitingstreffer met een fraaie kopbal. La Roja ging in het restant van de tweede helft op zoek naar meer. Sergio Ramos zorgde met het laatste balcontact van de wedstrijd nog voor 2-3, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Desondanks blijft Spanje met zes punten de koploper van groep 4 in Divisie A. Engeland verkleint het onderlinge verschil tot twee punten. Beide landen nemen het nog op tegen WK-finalist Kroatië, dat één punt heeft verzameld en afstevent op degradatie.

De overige uitslagen:
IJsland - Zwitserland 1-2
Bosnië-Herzegovina - Noord-Ierland 2-0
Finland - Griekenland 2-0
Estland - Hongarije 3-3
Luxemburg - San Marino 3-0
Wit-Rusland - Moldavië 0-0