Bayat deed er alles aan om RSCA aan Hazard te helpen: 'Een stukgeslagen wijnfles'

Bayat deed er alles aan om RSCA aan Hazard te helpen: 'Een stukgeslagen wijnfles'

15-10-2018 19:38
36

De advocaat van Mogi Bayat hekelde afgelopen week nog het machtsvertoon van de speurders tijdens Operatie Propere Handen. Zo werd hij uit zijn bed gelicht en zou er zelfs een wapen tegen het hoofd van zijn vrouw geplaatst zijn. Bayat is echter ook geen doetje.

Zo valt te lezen in Humo. Het komt ook met één voorbeeld naar voren. Het is alom geweten dat Anderlecht in de zomer van 2014 Thorgan Hazard probeerde weg te kapen bij Zulte Waregem, dat de middenvelder toen huurde van Chelsea.

In het weekblad valt te lezen dat er in die periode een nachtelijke discussie ontstond tussen Bayat en een Waregems bestuurslid. Essevee wou Hazard absoluut niet laten gaan, waarop Bayat er alles aan deed om hem tot te overtuigen.

'Daarbij meende Bayat zijn argument kracht bij te moeten zetten met een stukgeslagen wijnfles.' Ook Zulte Waregem-CEO Patrick Decuyper was aanwezig. Hij zou na die ruzie ook beslist hebben om uit het voetbal te stappen. Zulte Waregem overwoog ook juridische stappen, maar zover kwam het niet. Waarom niet? 'Te bang', valt te lezen.

'Bayat vertegenwoordigde Anderlecht in het dossier rond Hazard', valt nog te lezen. 'Herman Van Holsbeeck keek vanuit de achtergrond stilzwijgend toe. Bij de onderhandelingen was ook Laurent Denis aanwezig (ex-advocaat van Anderlecht en AA Gent) en raadsman van Bayat.'