Opzienbarende onthulling: 'Veljkovic deed in 2006 al aan matchfixing in België'

Opzienbarende onthulling: 'Veljkovic deed in 2006 al aan matchfixing in België'

15-10-2018 19:33
2

Dejan Veljkovic wordt ervan beschuldigd het voorbije seizoen enkele wedstrijden vervalst te hebben. Dat lijkt zijn enige actie in ons voetbal te zijn. Zo valt te lezen in Humo.

Het lijkt dat hij ook al in 2006 begonnen is met zijn malafide zaken. Zo klinkt het dat een wedstrijd in februari van 2006 tussen Lokeren en Lierse verdacht is. Lokeren ging toen met 2-0 onderuit. Eén van de hoofdrolspelers daarin zou Ivan Vukomanovic geweest zijn.

Vukomanovic was op dat moment namelijk één van de spelers in de portefeuille in Veljkovic. Samen met nog een pak anderen. In die wedstrijd beging Vukomanovic al vroeg in de wedstrijd een strafschopfout. 'Aimé Anthuenis had het meteen in de gaten en verving zijn Servische verdediger', klinkt het.

"Die match was verkocht, en Veljkovic was de spil", zegt een getuige in Humo. Na de nederlaag van Lokeren zou Veljkovic achteraf samen met het Liersebestuur gespot zijn, vrolijk aan het feestvieren. Die nederlaag betekende ook het einde van Anthuenis. De ervaren coach nam de ochtend daarop ontslag, geveld door een 'burn-out'.