Veljkovic (links) met Laurent Denis (rechts), ex-advocaat van Anderlecht

Veljkovic hielp ook Anderlecht een handje: 'Als tegenprestatie voor Jovanovic'

Veljkovic hielp ook Anderlecht een handje: 'Als tegenprestatie voor Jovanovic'

15-10-2018 19:48
11

Deljan Veljkovic is inmiddels een befaamde naam in ons land. De voetbalmakelaar was nog niet bekend bij het grote publiek, maar na Operatie Propere Handen is daar verandering in gekomen. De Serviër had nochtans heel wat invloed op ons voetbal. Ook bij topclubs zoals RSC Anderlecht.

Zo valt in Humo te lezen dat Veljkovic Anderlecht ook aan spelers hielp. Enkele jaren geleden verraste paars-wit nog door Milan Jovanovic weg te halen uit Engeland. De Serviër was op een zijspoor beland bij Liverpool en keerde terug naar ons land via... Veljkovic. Bij Anderlecht kreeg hij een bijzonder vorstelijk contract, maar daar had Anderlecht geld genoeg voor.

Dat geld kwam er ook alweer dankzij... Veljkovic. Als tegenprestatie voor de komst van Jovanovic en diens contract zorgde de makelaar er namelijk ook voor dat Anderlecht een speler voor heel wat geld kon verkopen. Die speler was Jonathan Legear, die voor een pak geld naar Terek Grozny vertrok. In één klap was het loon van Jovanovic meteen terugbetaald. Uiteindelijk speelde hij twee seizoenen voor paars-wit en hielp hij de club aan twee titels.