Ook Kompany is op zijn hoede voor Oranje: Zo veel talent in Nederland

Ook Kompany is op zijn hoede voor Oranje: "Zo veel talent in Nederland"

15-10-2018 18:19
1

Komende dinsdag staat de Derby der Lage Landen op het programma. Tegenwoordig is België de grote favoriet om van Oranje te winnen. Al zijn de Nederlanders ook niet te onderschatten, dat weet ook Vincent Kompany.

Zo stuurden onze noorderburen Duitsland afgelopen weekend nog met een 3-0 nederlaag naar huis. "Het resultaat is misschien verrassend, maar de manier waarop niet. Het is een verjongde ploeg met spelers die genoeg talent hebben en die zich willen opofferen voor de ploeg", zegt Kompany aan Sporza.

"Misschien was dat de zwakte van Nederland in de mindere jaren. Nu is het een ommekeer. Ik heb het gevoel dat er zo veel talent in Nederland is, dat het gewoon een kwestie is van iedereen op dezelfde lijn te krijgen en dan heb je normaal gezien altijd een goeie ploeg."

Lijkt Nederland in dat opzicht dan misschien op de Rode Duivels?. "Niet helemaal", vindt Kompany. "Nederland is altijd een topvoetballand geweest. Wij hebben nu pas een bepaalde stijl en filiosofie opgelegd, dat was vroeger nooit zo."