Operatie Propere Handen zonder effect? Coucke heeft gelijk

Operatie Propere Handen zonder effect? "Coucke heeft gelijk"

15-10-2018 18:06
1

Met Operatie Propere Handen werden vooral de makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic hard aangepakt. Twee makelaars die zich in het Belgisch voetbal hadden gemengd. Filip Joos vreest dat dat echter maar weinig zal helpen om het voetbal te verbeteren.

Dat er iets aan de hand was, verrast de commentator niet. "Wij hoorden jaren dat er mensen uit clubs “pakken op transfers”, zo werd dat genoemd. Daar verwacht ik ook nog wel iets van. Ik wil wel zien hoe dat zijn beslag krijgt bij het gerechtelijk onderzoek. Misschien waren dat broodjeaapverhalen, maar je hoorde ze wel heel vaak. Alleen konden wij daar niet de vinger op leggen, dan moet je de geldstromen volgen. En blijkbaar is het gerecht daar wel in geslaagd", zegt hij bij Radio 1.

Bayat en Veljkovic werden wel opgepakt, maar dat zal bitter weinig helpen. "Coucke heeft ook wel gelijk dat het een Europees probleem is. De Raiola’s en Mendessen van deze wereld doen net hetzelfde, maar dan op een nog veel grotere schaal. Het is toch onwaarschijnlijk dat die clubs zich zoveel geld door de neus laten boren door al die commissies en vergoedingen. Die bedragen worden zo afgeroomd dat er eigenlijk nog maar een waterachtig plasje overblijft. Heel bizar."