“Vier jaar op rij degradatiestrijd vervalst onder onze ogen”

“Vier jaar op rij degradatiestrijd vervalst onder onze ogen”

15-10-2018 17:16
17

De Belgische voetbalwereld staat op zijn kop. ‘Operatie Propere Handen’ laat diepe sporen na. Dat vindt ook journalist Hans Vandeweghe.

"Van sportjournalisten die moeten overleven in een competitief milieu waarin elke scheet wereldnieuws is, mag je niet verwachten dat ze wantoestanden aanklagen of schandalen uitspitten. Voor je het weet, ben je een outcast. Dit is geen verschoning want er was evengoed schuldig verzuim”, begint Vandeweghe aan De Morgen.

Ook waren er journalisten opgepakt. “Dat twee journalisten van Het Laatste Nieuws en één van Het Nieuwsblad in verdenking zijn gesteld voor betrokkenheid bij criminele organisaties en omkoping, is een blamage. Dat is de meest gecompromitteerde wielerjournalist nooit overkomen.”

"Matchfixing idem, ook daar is veel over geschreven, al hebben we ons met dank aan een aantal fantasten te lang blindgestaard op een stel mallote Aziaten van wie we vermoedden dat die in een achterafkantoortje bepaalden hoe en wanneer er hoek- en strafschoppen gingen vallen. So what? Het echte vervalsen van de degradatiestrijd, en nog wel vier jaar op rij als alle info klopt, gebeurde onder onze ogen.”