Verrassende wissel in de maak bij de Rode Duivels tegen Oranje?

Verrassende wissel in de maak bij de Rode Duivels tegen Oranje?

15-10-2018 16:32
5

Bondscoach Roberto Martinez kiest steevast voor Thibaut Courtois in doel bij de Rode Duivels. Ook in vriendschappelijke wedstrijden krijgt de sluitpost van Real Madrid de voorkeur.

De kans zit er echter in dat daar tegen Oranje verandering in zal komen. “Dit worden negentig minuten waarin we de spelers gaan gebruiken, maar we gaan niet alles omgooien. We zullen sommige spelers 45 minuten laten spelen en al onze zes vervangingen gebruiken. Maar we gaan wel proberen te winnen. Simon Mignolet? Het zou kunnen dat hij speelt. Maar nu heb ik die beslissing nog niet genomen.”

Wie niet fit is, speelt niet. "Wie geen honderd procent is, speelt niet. Bovendien hebben sommige jongens al veel minuten gespeeld. Daar gaan we ook rekening mee houden. Maar we gaan nu ook weer niet alles omgooien. Ik wil nog steeds een competitieve ploeg tussen de lijnen brengen”, wordt de Spaanse keuzeheer geciteerd door Het Nieuwsblad.

“Een wedstrijd tegen Nederland is voor Belgen geen vriendschappelijke wedstrijd, dat begrijp ik. Dat heb ik ook gemerkt bij het vorig duel in Amsterdam. Maar je moet ook begrijpen dat het belangrijkste van deze interlandperiode de overwinning tegen Zwitserland was. Maar het is niet zo omdat ik enkele wissels doorvoer, dat we het niet serieus nemen”, besluit Martinez.