Goots onthult: Omkoping zie je zelfs bij de kleinste caféploeg

Goots onthult: "Omkoping zie je zelfs bij de kleinste caféploeg"

15-10-2018 12:45
14

Afgelopen week was heel België in de ban van het omkopingsschandaal. Ook Patrick Goots, ex-spits van onder meer Antwerp en KV Mechelen, volgde het op de voet. Hij gelooft niet dat voetbal zonder omkoping kan.

Goots denkt niet dat dit onderzoek veel gaat veranderen. "Alles en iedereen gaat onderzocht worden en schuldigen zullen moeten boeten. Maar ik ben er honderd procent zeker van dat het vervolgens weer allemaal z’n gangetje zal gaan. En er op het einde van dit seizoen opnieuw 'zaken' gaan gebeuren rond de titel- en degradatiestrijd, van de hoogste tot de laagste afdeling. Pessimistisch? Nee, realistisch", vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

De aanvaller ziet dit zo opnieuw gebeuren. "Ik heb zo lang in dat wereldje rondgelopen dat ik met zekerheid kan zeggen dat omkoping inherent is aan competitievoetbal. Dat ga je er nooit uitkrijgen, welke plannen of hervormingen je ook wil doorvoeren. Altijd zal er wel ergens een 'bevriende' speler, makelaar, trainer of voorzitter zijn die een handje kan helpen. En ja, dat gebeurt van de kleinste caféploeg tot de grootste topper."

Onschuldige clubs bestaan volgens Goots niet. "Ik ben er zeker van dat alle zestien clubs die nu in Eerste Klasse spelen allemaal, zonder uitzondering, ooit in hun geschiedenis al gezondigd hebben. Iedereen heeft boter op het hoofd, dat moet niemand ontkennen.”