Parket komt met geweldige reactie na uitspraak over verzameling luxedoosjes Bayat

Parket komt met geweldige reactie na uitspraak over verzameling luxedoosjes Bayat

15-10-2018 07:17
7

Mogi Bayat zit vooralsnog nog steeds in de cel. De makelaar wordt ervan verwacht deelgenomen te hebben aan witwaspraktijken. Hij zou onder andere gesjoemeld hebben met de BTW-aangifte bij uurwerken.

Zo werd er over bedragen gesproken tot wel acht miljoen euro. "Het kan dat er bepaalde zaken rond de btw-aangifte niet in orde waren", gaf de advocaat van Bayat, Jean-Phillipe Mayence, al toe. "Maar de bedragen die genoemd worden, kloppen echt niet."

De advocaat van Bayat kwam ook met een uiterst merkwaardige uitleg over het groot aantal lege verpakkingen van dure horloges. "Die lege verpakkingen zijn trouwens gewoon een verzameling waar mijn cliënt al zijn hele leven mee bezig is. Zoals anderen munten of postzegels verzamelen, dat mag toch?"

Die uitleg werd door de speurders alvast op hoongelach onthaald. "Laat Mayence dan ook maar eens uitleggen waarom die 'onschuldige' verpakkingen in een geheim compartiment zaten. Op maat gemaakt door een schrijnwerker. Als het toch maar een gewone verzameling is, hoeft dat toch allemaal niet", klonk het in Het Laatste Nieuws.