Club Brugge-trainer Ivan Leko met arbiter Bart Vertenten

'Belgische journalisten moesten van makelaars hogere cijfers geven aan arbiters'

'Belgische journalisten moesten van makelaars hogere cijfers geven aan arbiters'

14-10-2018 23:22
12

De van fraude verdachte makelaar Dejan Veljkovic spoorde Belgische sportjournalisten aan om hogere beoordelingen aan scheidsrechters te geven. Sporza-commentator Peter Vandenbempt doet deze onthulling zondagavond in gesprek met Studio Voetbal.

De Belgische justitie pakte onlangs uit met de Operatie Propere Handen en zorgde voor een arrestatiegolf binnen de voetbalwereld. Volgens Vandenbempt zijn er ook enkele journalisten betrokken bij het schandaal. "Weliswaar vrijgelaten, maar wel in verdenking gesteld", aldus de Sporza-journalist. "Wat we hebben gehoord, is dat een aantal journalisten goede banden hebben met Veljkovic."

Vandenbempt meent dat de inmiddels gearresteerde Veljkovic ver ging om zijn doel te bereiken. "De journalisten zouden op restaurant zijn geweest en cadeaus hebben gekregen. En ze zouden de vraag hebben gekregen om hun quotering voor scheidsrechter Bart Vertenten (ook gearresteerd, red.) wat hoger te leggen dan ze eigenlijk van plan waren. Op zich een vreemde vraag. Als je van een makelaar een hoger cijfer moet geven aan één van zijn spelers, oké. Maar aan een scheidsrechter..."