'Manchester United geeft De Gea ultimatum voor 426.000 euro per week'

'Manchester United geeft De Gea ultimatum voor 426.000 euro per week'

14-10-2018 15:15
2

Manchester United wil snel duidelijkheid hebben over een eventuele contractverlenging van David de Gea. De Spaanse doelman kan op Old Trafford tot medio 2023 bijtekenen, liefst 426.000 euro per week verdienen en na Alexis Sánchez de bestbetaalde speler worden, schrijft The Sun zondagmiddag.

De Gea beschikt over een aflopend contract en heeft het nieuwe voorstel in beraad, maar heeft nog altijd geen beslissing genomen over zijn toekomst. Dit is niet naar de zin van Manchester United, dat de Spaanse doelman een ultimatum zou hebben gesteld: volgens The Sun heeft De Gea tot het einde van het jaar om te reageren op het voorstel.

Wanneer de sluitpost daar geen gehoor aan geeft, kan de club besluiten om de eenzijdige optie in zijn contract te lichten. In dat geval ligt De Gea tot medio 2020 vast op Old Trafford, maar zal hij Manchester United waarschijnlijk komende zomer al verlaten. Het zou voor The Mancunians de enige manier zijn om nog geld te verdienen aan de 27-jarige Spanjaard, die in 2011 voor 25 miljoen euro overkwam van Atlético Madrid.