Opgelet Rode Duivels: voor deze vijf Nederlanders moeten we uitkijken

Opgelet Rode Duivels: voor deze vijf Nederlanders moeten we uitkijken

14-10-2018 09:45
9

De Rode Duivels spelen dinsdag vriendschappelijk tegen Nederland, dat zaterdagavond nog met 3-0 van Duitsland won. Oranje lijkt dus recht te krabbelen na enkele donkere jaren. Deze vijf spelers zijn erg veelbelovend binnen dat elftal.

1. Matthijs De Ligt
De Nederlandse Vincent Kompany is nog maar amper 19 jaar, maar is al bezig aan zijn derde volwaardige seizoen in de Eredivisie. Debuteerde twee jaar geleden al voor Oranje. Hij was toen met 17 jaar en 225 dagen de jongste debutant van Nederland, maar ging door gebrek aan steun volledig de mist in. De speler van Ajax staat te boek als een van de grootste verdedigende talenten van de wereld. Haast alle Europese topclubs zitten achter hem. De flirt met Barcelona klinkt het hardst.

2. Frenkie De Jong
Wat De Ligt is voor de achterhoede, is De Jong voor het middenveld van Ajax. De 21-jarige lijkt het allemaal te hebben, overzicht, techniek, scorend vermogen. Ook voor hem staan de Europese topclubs in rij.

3. Arnaut Danjuma
De Nederlandse topclubs lieten deze sneltrein zomaar naar Club Brugge vertrekken. Pijnlijk voor Ajax en PSV, want Danjuma kan een match beslissen met een flits. Hij is evenwel nog geen basisspeler bij Oranje en heeft nog wat tijd nodig.

4. Virgil Van Dijk
De captain van de ploeg en een echte leider in de verdediging. Van Dijk is fysiek imposant en levensgevaarlijk op stilstaande fases. Kortom: een type dat Nederland in de magere jaren echt wel miste.

5. Denzel Dumfries
Een jonge, snelle rechtsback die langzaam aan de weg timmert. PSV haalde hem afgelopen zomer nog weg bij Heerenveen. Zijn wedstrijd tegen Duitsland was zeer veelbelovend, maar kan hij al een wereldster als Eden Hazard onder de duim houden?