Wat na Henry? Na promotie één, ook promotie twee mogelijkheid bij de Rode Duivels

Wat na Henry? Na promotie één, ook promotie twee mogelijkheid bij de Rode Duivels

14-10-2018 07:59
1

Roberto Martinez moest de laatste weken en maanden afscheid nemen van zijn assistenten. De laatste die het schip verliet, was Thierry Henry. Maar hoe moet het nu verder met de Rode Duivels.

Tot vrijdag fungeerde Henry als de T2 van Martinez. De Fransman – die nu voor een avontuur bij AS Monaco kiest – bekleedde die functie nog niet lang. Graeme Jones ging hem tot voor kort voor, maar die koos in augustus voor West Bromwich Albion FC.

Na het vertrek van Henry wachtte de KBVB niet lang om de nieuwe T2 voor te stellen. Vanaf nu mag Shaun Maloney zich de rechterhand van Martinez noemen. Tot vrijdag was hij nog T3, Zaterdag kreeg hij promotie.

Het lijkt erop dat Martinez nu op zoek gaat naar een nieuwe T3. Mogelijk vindt hij die ook in de KBVB rangen. Johan Walem – de huidige bondscoach van de beloften – lijkt in aanmerking te komen voor promotie. Dat schrijft La Capitale.

Walem is goed op weg om met zijn mannen het EK te halen. Onlangs verlengde hij zijn contract bij de voetbalbond. Tegen een andere rol zegt hij zeker geen nee. "We hebben in onderling overlegd beslist om een relatie op lange termijn aan te gaan die me op een dag zal toelaten om een nieuwe uitdaging te ontdekken of misschien wel door te groeien binnen de bond. Maar wat er ook gebeurt, ik voel me hier goed."