Trotse Danjuma: 'Voor anderen moeilijker te begrijpen dan voor mezelf'

Trotse Danjuma: 'Voor anderen moeilijker te begrijpen dan voor mezelf'

14-10-2018 07:46
4

Zaterdag 13 oktober is voor Arnaut Groeneveld een datum om nooit meer te vergeten. De buitenspeler van Club Brugge viel tijdens Nederland-Duitsland in voor Ryan Babel en mag zich nu officieel Oranje-international noemen.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Na afloop van de 3-0 zege stond Groeneveld glimlachend de pers te woord. "Hier hoop je natuurlijk op als je wordt geselecteerd", laat hij weten aan VoetbalPrimeur. "Of ik tevreden ben over mijn debuut? Ja, als je met 3-0 van Duitsland en ook nog zo'n huldiging (van de afscheidnemende Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart, red.) te zien krijgt... Dan mag je niet klagen." Groenevelds goede vriend Steven Bergwijn maakte eveneens zijn debuut. "Ik ken hem al van kleins af aan. Dat maakt het extra mooi."

Groeneveld verruilde NEC afgelopen zomer voor Club Brugge en ontwikkelt zich sindsdien in razend tempo. De in Nigeria geboren buitenspeler is een meerwaarde voor de Jupiler Pro League, kwam tot scoren in de Champions League en maakte zaterdagavond dus zijn Oranje-debuut. "Ja, het is vrij snel gegaan. Dat hoor ik vaker, maar ik denk dat het voor andere mensen moeilijker te begrijpen is dan voor mezelf."

Bekijk hieronder het hele interview met Arnaut Groeneveld.

Lees ookDanjuma had vier (minder) bekende Blauw-Zwarte voorgangers bij Oranje