Trotse Danjuma: 'Voor anderen moeilijker te begrijpen dan voor mezelf'

Trotse Danjuma: 'Voor anderen moeilijker te begrijpen dan voor mezelf'

Gepubliceerd: zondag 14 oktober 2018 om 07:46zo 14-10-2018 om 07:46

Zaterdag 13 oktober is voor Arnaut Groeneveld een datum om nooit meer te vergeten. De buitenspeler van Club Brugge viel tijdens Nederland-Duitsland in voor Ryan Babel en mag zich nu officieel Oranje-international noemen.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

Na afloop van de 3-0 zege stond Groeneveld glimlachend de pers te woord. "Hier hoop je natuurlijk op als je wordt geselecteerd", laat hij weten aan VoetbalPrimeur. "Of ik tevreden ben over mijn debuut? Ja, als je met 3-0 van Duitsland en ook nog zo'n huldiging (van de afscheidnemende Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart, red.) te zien krijgt... Dan mag je niet klagen." Groenevelds goede vriend Steven Bergwijn maakte eveneens zijn debuut. "Ik ken hem al van kleins af aan. Dat maakt het extra mooi."

Groeneveld verruilde NEC afgelopen zomer voor Club Brugge en ontwikkelt zich sindsdien in razend tempo. De in Nigeria geboren buitenspeler is een meerwaarde voor de Jupiler Pro League, kwam tot scoren in de Champions League en maakte zaterdagavond dus zijn Oranje-debuut. "Ja, het is vrij snel gegaan. Dat hoor ik vaker, maar ik denk dat het voor andere mensen moeilijker te begrijpen is dan voor mezelf."

Bekijk hieronder het hele interview met Arnaut Groeneveld.

Lees ookDanjuma had vier (minder) bekende Blauw-Zwarte voorgangers bij Oranje

Plaats een reactie

DDT +4006
zondag 14 oktober 2018 om 07:54
Lekker die Hollandse zelfzekerheid
Vind ik leuk
freeman +14161
zondag 14 oktober 2018 om 09:31
Veel succes nog verder, Arnaut , zowel bij Oranje als bij Club !
Vind ik leuk
pinkelman +4473
zondag 14 oktober 2018 om 09:52
Denk dat deze Groeneveld niet het talent heeft van jongens als Stengs en Boadu die na de winterstop dan weer eindelijk gaan voetballen.
De grote talenten zitten er weer echt aan te komen voor Oranje.
Vind ik leuk
AlexGMillian +1282
zondag 14 oktober 2018 om 20:40
AZ fan much? lol, Stengs heeft 1 match gespeeld een half jaar geleden, als je daarop uw mening al kan zeggen over het vervolg van zijn carriëre dan ben jij sterker dan Einstein. En Boadu speelt nog met kinderen... Ik had in de jeugd ook eens 44 doelpunten gemaakt in 1 seizoen voor Cercle, ja I know, ben Cercle hater en Club fan, als 8-14 jarig kind was dat anders, wat ook alweer 20ish jaar geleden is. Om maar te zeggen Boadu maakt zeer weinig goals, haalt nog geen 10 goals na 40 matchen. Dubbele openbeenbreuk (scheen- & kuitbeen) + verticaal gescheurde gewrichtsbanden meegemaakt op de pre-selectie/detectie dag van de U14, wat dus nog erger was dan de carriëre brekende breuk van Luc Nilis. Na proberen terug te keren niet verder geraakt dan Damme, waar nooit scouts aanwezig waren, dus gestopt met voetballen en gefocust op mijn studies. Er kan vanalles gebeuren, ze kunnen even goed hard falen als slagen, ze kunnen drama's meemaken, hun kop zot laten komen door media, entourage, mensen achter de schermen bij de club, er kan zoveel gebeuren. Vele toptalenten zijn ineens gestopt met groeien op leeftijd van 20 jaar, zoals Bojan, Adu of Pato. Dus zeggen dat de grote talenten zitten aan te komen is echt pure speculatie.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws