Ook witwaspraktijken in lagere reeksen? Dat zorgt voor sneeuwbaleffect

Ook witwaspraktijken in lagere reeksen? "Dat zorgt voor sneeuwbaleffect"

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 23:22za 13-10-2018 om 23:22

In Operatie Propere Handen ging het deze week meermaals over witwaspraktijken in het voetbal. Zo worden de grotere clubs in Eerste Klasse onderzocht alsook makelaars. De lagere regionen van het Belgisch voetbal lijken aan een onderzoek te ontsnappen.

Stef Wijnants hoopt alvast dat de malafide praktijken in het Belgisch voetbal binnenkort helemaal voorbij zijn. "Ach, er zijn zoveel verhalen waar we ons ongemakkelijk bij voelen, maar niemand doet er iets aan. Wat op het hoogste niveau gebeurt, zorgt voor een sneeuwbaleffect in de lagere reeksen", zegt Wijnants in Het Belang van Limburg.

Zo onthult hij enkele onthutsende cijfers. "Een voetballer in amateurliga verdient 3.000 euro per maand, in het provinciale voetbal lopen er spelers rond die 1.000 euro per maand of meer opstrijken. Moet dat? In feite is het hele systeem onhoudbaar geworden", zegt hij.

Plaats een reactie

DeGreatOld +347
zondag 14 oktober 2018 om 05:48
Wijnants gedraagt zich als een gefrustreede, mislukte voetballer, of puur uit jaloezie voor de velen die een bijverdienste hebben. . Zelf heeft hij het provinciale niveau allicht nooit gehaald, en zint daarom op weervraak. Of zou hij echt voor de vele amateursporters opkomen in de andere sporttakken (wat wel een edele bedoeling zou zijn), of zelfs over de leefbaarheid van de vele clubs in lagere afdelingen. Maar dan zou het artikel heel anders moeten zijn aangesneden. Shame on you Wijnants. De huidige problemen in het profvoetbal gebruiken om nu verder boel te maken leidt enkel maar tot destabilisatie. Laat ze al beginnen met loon plafonds en regulering van de transfermarkt voor de professionele sporters zoals in sommige sporttakken in usa. Ipv omgekeerd.
Vind ik leuk
Patfey +6195
zondag 14 oktober 2018 om 12:13
Hij zou willen dar ze op amateur of provinciaal niveau voor drankbonnetjes spelen😃.
Vind ik leuk
blondel +3238
zondag 14 oktober 2018 om 20:43
Ja en waarom niet?Zeg mij waar ze het geld in het provinciale vandaan halen om 1 speler 1000 euro per maand aan te bieden.En dan lopen er nog een 15 tal of meer die ook moeten betaald worden.Van die 50 betalende supporters zal het ook niet komen
Vind ik leuk
Patfey +6195
zondag 14 oktober 2018 om 23:42
Sponsors bv. En in eerste provinciale komt wel wat meer dan 50 man. Bovendien had hij het ook over amateurs. Eerste amateurs is wel maar een stap onder profvoetbal. daar zullen er wel een aantal meer dan 3 000 euro hebben.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws