Volgend schandaal in Belgisch voetbal op komst? Volgende bom ligt klaar

Volgend schandaal in Belgisch voetbal op komst? "Volgende bom ligt klaar"

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 23:04za 13-10-2018 om 23:04

De storm in Operatie Propere Handen lijkt stilaan wat te zijn gaan liggen. Toch zal dat niet het laatste schandaal zijn in ons voetbal. Daar waarschuwt sporteconoom Trudo Dejonghe van KU Leuven voor.

In het voetbal zit heel wat geld. Ploegen doen er dan ook alles aan om te overleven. Zo werden al een pak Belgische clubs overgenomen door buitenlandse investeerders. Dat kan voor problemen zorgen. "Dat zie je nu al bij Cercle Brugge, Eupen en Moeskroen. Als het parket daar dieper graaft, ligt de volgende bom klaar", waarschuwt Dejonghe.

Bij KV Mechelen waren het binnenlandse investeerders. Die club dreigt geschrapt te worden na matchfixing. Al moeten dan meerdere bestuurders op de hoogte geweest zijn van dat plan. "In dat geval zou het wel eens game over kunnen zijn", zegt Dejonghe in De Morgen.

"Hun businessplan gaat wellicht uit van een snelle terugkeer. Maar als ze degraderen, en bovendien hun supportersinkomsten van dit seizoen verliezen, gaat er minstens drie jaar verloren", klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws