Club Brugge-huurling heeft opstartproblemen in Nederland: 'Er wordt meer verwacht'

Club Brugge-huurling heeft opstartproblemen in Nederland: 'Er wordt meer verwacht'

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 19:21za 13-10-2018 om 19:21

Club Brugge leent Dorin Rotariu dit seizoen uit aan de Nederlandse subtopper AZ Alkmaar. Rotariu maakt de verwachtingen voorlopig echter niet waar en komt om deze reden weinig aan spelen toe. 

AZ zag nochtans in hem een speler met de nodige potentie. ''Dorin is een linksbenige rechterspits die ook als linksbuiten zou kunnen spelen. Het is een Roemeens international die vorig jaar door Club Brugge aan Excelsior Moeskroen is verhuurd. Daar heeft hij een heel goed seizoen gedraaid met een hoog rendement als rechtsbuiten'', begint Huiberts op de webstek van AZ.

Rotariu kwam in de competitie alleen nog niet verder dan vijf invalbeurten, waarin hij geen goal of assist liet noteren. ''Hij komt over als een zelfverzekerde jongen die weet wat zijn kwaliteiten zijn. Hij wil graag aanvallen en attractief spelen, maar er wordt meer verwacht. Zo moet hij bijvoorbeeld nog een stap maken qua arbeid in de omschakeling'', luidt de kritiek.

Huiberts omschrijft Rotariu als 'een goed ventje' en schrijft hem allesbehalve af. ''We huren Dorin dit seizoen van Club Brugge en hebben een optie tot koop. Als hij het goed doet, kunnen we hem definitief overnemen.'' Rotariu ligt nog tot en met 2020 vast bij Club Brugge, dat hem in januari 2017 voor 2 miljoen euro overnam van Dinamo Boekarest.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws