Rode Duivel maakt furore: Hij heeft zich ontpopt tot een grootheid

Rode Duivel maakt furore: "Hij heeft zich ontpopt tot een grootheid"

13-10-2018 17:00
9

Romelu Lukaku heeft zijn klasse vrijdagavond getoond tegen Zwitserland. Met twee doelpunten was hij bijzonder trefzeker. Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad hoopt dat de fans dat niet zullen vergeten.

De naam van Lukaku wordt namelijk vaker genoemd als hij niet scoort. Dat moet veranderen, vindt Vandewalle. "Lukaku heeft zich ontpopt tot een grootheid, niet alleen meer letterlijk. De spits gaat de geschiedenis in, op lange en korte termijn. De zege tegen Zwitserland zet de Rode Duivels op weg naar de eindronde van de Nations League, die in juni van volgend jaar met vier landen wordt gespeeld. Toch nog eens denken aan Lukaku dan, voor we ons weer vragen stellen als hij even geen doelpunt maakt."

De aanvaller heeft al heel wat wedstrijden beslist. "Het belang van Lukaku is heel groot. Maar dat is dat van Hazard, Mertens, Meunier en de gisteren afwezige De Bruyne ook. Het is de rijkdom van deze selectie. Hoe moeizaam het ook loopt, er is altijd wel één van die talenten die zal opstaan om het verschil te maken. Het kenmerk van een topploeg. Dat het breekijzer de jongste tijd in veel gevallen Romelu Lukaku is, maakt het makkelijker voor de rest."