Rode Duivels topfavoriet: Zo'n selectie heeft Nederland nooit gehad

Rode Duivels topfavoriet: "Zo'n selectie heeft Nederland nooit gehad"

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 16:00za 13-10-2018 om 16:00

Na de zege tegen Zwitserland in de Nations League wacht er komende week nog een vriendschappelijk duel voor de Belgen. Daarin is Nederland de tegenstander. Noorderbuur Youri Mulder ziet een bijzonder sterke tegenstander opdoemen.

Mulder hoopt dat België eindelijk eens kan oogsten op het volgende EK. "België Europees Kampioen in 2020? Het wordt dan wel al voor de vierde keer dat ze proberen om iets te winnen. Het is niet gelukt in Brazilië, niet in Frankrijk en niet in Rusland. Nochtans: Kompany, De Bruyne, Hazard. Zo'n selectie als België nu heeft, heeft Nederland nooit gehad", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Zijn vader Jan Mulder is het niet eens met dat laatste. "Youri, schei toch uit. Nederland had over de laatste vijftig jaar toch zeker wel betere voetballers. Cruijff, Van Basten, Gullit, Bergkamp. Nooit in één elftal? Jawel! In 1974. Cruijff, Rensenbrink, Van Hanegem. Maar niét die van 1988, toen ze Europees kampioen werden. Want dat was niet om aan te zien. Een verschrikking, zo'n slecht voetbal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws