Hazard verrast met uitspraken over Mourinho: Ik heb het kunnen plaatsen

Hazard verrast met uitspraken over Mourinho: "Ik heb het kunnen plaatsen"

13-10-2018 14:48
4

Eden Hazard heeft in zijn hele carrière mogen samenwerken met een pak getalenteerde managers. Als hij zou mogen kiezen, is er ook één manager met wie hij nog eens wil samenwerken. José Mourinho.

Het duo leek niet helemaal overweg te kunnen met elkaar, maar Hazard houdt weinig slechte gevoelens over aan de Portugees. Al geeft hij wel aan dat het niet altijd even leuk was om met hem samen te werken.

"Het laatste seizoen onder Mourinho was niet prettig meer. We wonnen niet, we kwamen in een soort routine van trainen-spelen-trainen zonder dat er plezier was. Het was voor alle partijen beter dat een eind kwam aan de samenwerking. Maar als je mij nu één trainer vraagt met wie ik nog eens wil werken, dan zeg ik: Mourinho", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Goede en minder goede kanten
"Als de resultaten minder zijn, begint hij kritiek te geven op zijn spelers - dat weet je. Maar achteraf heb ik dat kunnen plaatsen; het is deel van zijn personage. Als je wínt, is Mourinho de beste trainer die je je kunt inbeelden. Dan is hij een vriend van je - je mag doen wat je wil", lacht hij. "Wil je één dag vrij, hij geeft je er twee. Als het goed gaat, beleeft Mourinho het voetbal zoals ik: à l'aise."

"Zélfs zijn imago van extreem defensieve coach viel al bij al nog mee. Hij is verre van avontuurlijk zoals Guardiola, maar het jaar waarin wij kampioen werden, hebben wij heel veel goals gemaakt en goéie wedstrijden gespeeld. Ik heb van niet veel dingen spijt in mijn carrière, maar wél dat ik bij Chelsea niet langer heb kunnen werken met Mourinho. We hadden een ploeg om nog veel prijzen te pakken, maar we zijn gewoon in een negatieve spiraal terechtgekomen", besluit de Rode Duivel.