Ook clubs treffen schuld in Operatie Propere Handen: Zelf in de hand gewerkt

Ook clubs treffen schuld in Operatie Propere Handen: "Zelf in de hand gewerkt"

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 14:20za 13-10-2018 om 14:20

Over één ding is zowat iedereen het wel eens na operatie Propere Handen. Zo moet de macht van makelaars ingeperkt worden. Ook Stef Weynants, analist bij Het Belang van Limburg, is het daarmee eens.

Volgens hem zijn echter ook de club deels in fout. "Ik las een interview met de clubadvocaat van Cercle Brugge en Oostende. Hij stelt dat een makelaar in se overbodig is omdat hij de zaken mooier komt voorstellen dan ze zijn. Daar zit een kern van waarheid in. Maar de clubs hebben deze situatie wel zelf in de hand gewerkt," aldus Weynants.

Er moet wel snel een verandering komen, oordeelt hij. "Er zijn geen duidelijke afspraken over wat een makelaar mag krijgen. Dat nu terugdraaien, is erg lastig. Maar deze hele affaire kan hopelijk wel een aanzet betekenen om er op hoger niveau iets aan te doen", klinkt het.

Plaats een reactie

zaterdag 13 oktober 2018 om 14:23
Nu de poppen aan het dansen zijn komen de analisten ook op de proppen, waarom hebben ze daar vroeger niets over gezegd.
Vind ik leuk
Weareleko +162
zaterdag 13 oktober 2018 om 14:37
Gewoon terug naar de tijd van voor de makelaars een te hoge macht kregen.
Vind ik leuk
zaterdag 13 oktober 2018 om 14:58
Rechtstreeks onderhandelen met betrokken partijen, dit kan goedkoper worden voor de ploegen en spelers moeten ook niet inleveren en ook geen comissies betalen. WIN/WIN SITUATIES
Vind ik leuk
Rebel +1801
zaterdag 13 oktober 2018 om 20:04
Ik heb het hier al geschreven ,voor de makelaars was er mensenhandel,als je niet voldeed stond je op straat zonder geld,die mensen konden zelfs niet terug naar hun land van geboorte.
Vind ik leuk
zaterdag 13 oktober 2018 om 14:58
Toen hadden alle topclubs een scoutingcel die men kon vertrouwen , nu is die overbodig . De bestuursleden kennen geen bal van voetbal en laten zich inpakken door de maffiamanagers . Als dit nu naïeve mensen moesten zijn tot daar aan toe maar meestal zijn het gerespecteerde zakenlui vaak aan het hoofd van een groot of middelgroot bedrijf
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws