Coucke over de rol van makelaars: “Dat wist iedereen”

Coucke over de rol van makelaars: “Dat wist iedereen”

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 13:35za 13-10-2018 om 13:35

Tijdens de afgelopen jaren kregen makelaars almaar meer grip op het voetbal in ons land. Marc Coucke vindt dat een pijnlijke situatie. Bij De Afspraak ging de voorzitter van Anderlecht in op het onderwerp.

"In feite heeft de zaak-Bosman de macht van de clubs naar de spelers gegeven. En de spelers hebben die macht weer doorgegeven aan makelaars", begint Coucke zijn betoog.

"Neem een jonge gast die je jaren opleidt en die het goed doet. Je wil die een kans geven in het eerste elftal bij een Belgische eersteklasser. Op dat moment verandert die van makelaar. Ze nemen een buitenlandse makelaar en je krijgt meteen een mailtje: "Als je zijn contract wil openbreken, krijg ik - "zonder overdrijven" - 500.000 euro. En als hij later ooit verkocht wordt, wil ik zoveel op dat, zoveel op dat en zoveel op dat."

Momenteel lijken de makelaars baas bij de Belgische clubs "Dus zo is het systeem. En dat wist iedereen. In heel Europa trouwens. Als Lokeren bijvoorbeeld een transfer wil doen met Standard, dan gaan de twee sportieve directeurs niet bij elkaar zitten, maar komt er een makelaar bij. Soms twee. Soms drie."

Lees ookCoucke schoot meteen in actie bij RSCA: "Makelaars konden overal binnen"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws