Schandalig nieuw 'Rijkaard/Völler-moment', maar Nederlander wordt niet gestraft

Schandalig nieuw 'Rijkaard/Völler-moment', maar Nederlander wordt niet gestraft

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 12:46za 13-10-2018 om 12:46

Een beschamend moment, vrijdagavond na afloop van het duel van Oranje onder 20 met de leeftijdsgenoten van Duitsland. Jordan Teze uitte zijn frustratie op een walgelijke manier.

De PSV'er spuugde na het laatste fluitsignaal naar zijn Duitse tegenstander Salih Özcan, zo meldt BILD. Wat de beweegredenen van Teze waren, is niet duidelijk. Zijn actie werd niet opgemerkt door de arbitrage.

BILD maakt meteen de vergelijking met een soortgelijk incident in 1990. Frank Rijkaard spuugde toen Rudi Völler in zijn nek. 'Nederland - Duitsland is een klassieke wedstrijd, maar we hopen niet dat het spugen een traditie wordt', schrijft de Duitse krant.

Teze speelt zijn wedstrijden doorgaans voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Hij maakte eind agustus zijn Eredivisie-debuut voor PSV in het duel met PEC Zwolle (2-1 zege).

Zaterdag raakte bekend dat Teze niet wordt bestraft naar aanleiding van zijn ruzie met zijn Duitse tegenstander. Bondscoach Bert Konterman laat aan de NOS weten dat Teze inmiddels zij excuses heeft aangeboden. "Er is gespuugd. Zowel wij als team, als Jordan zelf, vinden dat dit niet op een voetbalveld thuishoort en ook zeker niet hoort bij een speler die uitkomt voor zijn land."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws