Oom van Bayat laat zich uit over Mogi: Hij begon de pedalen kwijt te raken

Oom van Bayat laat zich uit over Mogi: "Hij begon de pedalen kwijt te raken"

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 11:47za 13-10-2018 om 11:47

Abbas Bayat heeft nog eens van zich laten horen. De oom van Mogi en Mehdi, die Sporting Charleroi in 2012 verliet, volgt het Belgisch voetbal nog steeds. Dat het ooit fout ging lopen met zijn neef Mogi had hij voorspeld.

De Iraniër was er al snel zeker van dat het in het Belgisch voetbal niet al te koosjer verloopt. "Voetbal is een gecorrodeerde, giftige omgeving. Om niet te zeggen corrupt. Daar kwam ik al snel achter toen ik Sporting Charleroi in 2000 overnam. Van bij het begin werden zaken verborgen gehouden. Dat ontdekte ik door zelf de kasten te openen", zegt hij in Sudpresse.

Abbas Bayat werkte bij Charleroi ook samen met Mogi, maar zette zijn neefje aan de deur door zijn gedrag en een meningsverschil met toenmalig Charleroi-coach Jacky Mathijssen. "Ik merkte toen al dat hij de pedalen begon kwijt te raken."

"Hij behaalde zijn makelaarslicentie terwijl hij nog steeds als algemeen directeur aan de slag was. Daar kwam ik pas later achter. Mogi is iemand die mikt op succes, geld en macht", aldus Abbas Bayat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws