Tielemans kan niet overtuigen: Moeite om baas te zijn

Tielemans kan niet overtuigen: "Moeite om baas te zijn"

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 10:34za 13-10-2018 om 10:34

Tegen Zwitserland kreeg Youri Tielemans opnieuw een basisplek van Roberto Martinez. Echt overtuigen kon de middenvelder Marc Degryse echter niet.

"Het is opvallend dat Tielemans vertrouwen blijft krijgen van Martínez. Hij ziet Tielemans als een van zijn spelers waar hij de toekomst van het Belgische voetbal aan ophangt. Maar ik vind dat je toch aan hem kan zien dat hij in een moeilijke periode zit bij AS Monaco, waar hij zwaar onder vuur ligt", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Hij zag de middenvelder dan ook afzien op het veld. "In het algemeen vond ik dat hij in het centrum op het middenveld toch achter de bal moest lopen. Samen met Witsel had hij moeite om baas te zijn, mede omdat ze vaak een mannetje tekortkwamen. Tielemans was daar wat het slachtoffer van", oordeelt Degryse.

Hij vindt hem dan ook zeker nog geen concurrent voor Kevin De Bruyne bij de Rode Duivels. "Tielemans staat nog niet zo ver als De Bruyne, die een echte dirigent is. Op een of andere manier kon je zien dat Tielemans, als slachtoffer van zijn situatie bij AS Monaco, nog niet in zijn beste vorm zit", aldus Degryse.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws