'Bezorgde Ajacied vreest dat Barcelona alleen voor De Ligt kiest'

'Bezorgde Ajacied vreest dat Barcelona alleen voor De Ligt kiest'

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 09:13za 13-10-2018 om 09:13

De Spaanse sportkrant Sport pakt voor de derde dag op rij groot uit met transfernieuws over Ajax en FC Barcelona. Deze keer krijgt Frenkie de Jong de hoofdrol.

Donderdag meldde Sport dat Barcelona zowel De Jong als Matthijs de Ligt naar Catalonië wil halen en daar 130 miljoen voor moet betalen. Vrijdag werd er geschreven dat De Ligt alle twijfels weg heeft genomen en zaterdag is het opnieuw raak. Deze keer draait het stuk om De Jong, die maar dolgraag naar Spanje wil, maar twijfels heeft of de transfer er überhaupt gaat komen.

Dat zit volgens Sport zo: Ajax wil meewerken aan een dubbeldeal, maar verlangt daar naar verluidt wel 130 miljoen euro voor. Dat de Amsterdammers waarschijnlijk het onderste uit de kan willen halen, zorgt voor twijfels bij De Jong. De middenvelder (21) denkt dat Barcelona niet bereid is om diep in de buidel te tasten voor zowel hem als De Ligt.

Omdat Barcelona prioriteit geeft aan de komst van een mogelijke opvolger voor Gerard Piqué, denkt De Jong dat de Catalanen eerder voor De Ligt zullen kiezen vanwege de kosten van de peperdure operatie. Samengevat: De Jong vreest dat Barcelona niet voor een dubbeldeal wil gaan, maar om financiële redenen alleen voor De Ligt gaat kiezen. De Jong heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij ooit graag in het shirt van Barcelona wil spelen. 

Sport meldde vrijdagavond ook dat Manchester City ineens bereid is om diep in de buidel te tasten voor De Jong. The Citizens zouden zelf al volop onderhandelen met de club uit Amsterdam.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws