Buitenlandse media: 'Overweldigend, Belgen winnen in crisistijd'

Buitenlandse media: 'Overweldigend, Belgen winnen in crisistijd'

13-10-2018 08:55
3

Dankzij een 2-1 tegen Zwitserland staan de Rode Duivels nu alleen aan de leiding in hun groep van de Nations League. Hoe keken ze in het buitenland naar de match van de Belgen? VoetbalPrimeur.be ging kijken in Zwitserland, Nederland, Frankrijk en Engeland.

In Zwitserland hadden ze door dat hun spelers een meer dan verdienstelijke partij speelden, maar dat de Belgen toch een maatje te groot waren. 'De toeschouwers kregen een aangename match - ondanks een gebrek aan kansen - te zien. In de tweede helft duwden de Belgen het gas in en verbrak Lukaku de betovering. Al bij al speelden de Zwitsers niet slecht, maar tegen een tegenstander met het kaliber van België valt weinig te beginnen. Het tempo in de tweede helft was voortdurend overweldigend', klinkt het bij Blick.

Crisistijd
De NOS kopte: 'Ook in crisistijd blijven Rode Duivels winnen'. Volgens onze buren wonnen we terecht van Zwitserland. 'In de slotfase bezorgde Lukaku de Rode Duivels toch nog de verdiende zege na een fraaie combinatie met Mertens.' Ze zaten ook nog in met Thomas Vermaelen. 'Een smetje op de wedstrijd in Brussel was het uitvallen van Vermaelen. De verdediger van Barcelona, die al zo vaak kampte met blessures, moest in de tweede helft van het veld met een probleem aan zijn hamstring.'

Tielemans voor nieuwe trainer
'België was baas, maar was lang niet doeltreffend. Uiteindelijk werd Romelu Lukaku-Zwitserland 2-1', schrijft L'Equipe. De Fransen keken met argusogen naar Youri Tielemans. 'Hij speelde voor zijn nieuwe coach, Thierry Henry. De middenvelder bevestigde dat hij zich beter thuis voelt bij de Rode Duivels dan bij Monaco. Hij was niet altijd even gelukkig tijdens de wedstrijd, maar zijn pressing bracht de Zwitsers wel in verlegenheid.

Bij de BBC enkel een droog matchverslag. 'Het zag er even naar uit dat de Belgen puntenverlies gingen leiden tegen de Zwitsers, maar na een geweldige aanval in één tijd met Hazard, Lukaku en Mertens konden de Rode Duivels toch nog de eerste plaats in de groep veroveren.'

Lees ook: Lukaku in de armen gesloten: "Ik heb het gehoord"