Doorbraak in het dossier Propere Handen: Een aantal heeft bekend

Doorbraak in het dossier Propere Handen: "Een aantal heeft bekend"

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 07:50za 13-10-2018 om 07:50

In het Belgische voetbalschandaal blijven er dit weekend nog negen verdachten in de cel. Hun advocaten zijn daar niet zo blij mee. Onder meer Sven Mary (foto) – die makelaar Karim Mejjati verdedigt – snapt niks van de huidige rechtsgang, maar volgens het Federale Parket is dat niet nodig.

Mary is boos dat Mejjati pas na veertig uren – nadat hij was meegenomen – werd ondervraagd door het parket. "Mijn cliënt had 40 uren niet geslapen. Ik vind dat niet normaal. Als men zo'n groot dossier wil organiseren, dat men dan zorgt dat er genoeg volk en genoeg rechters zijn", citeert Het Laatste Nieuws de advocaat.

Om de deadline te halen zette het Parket twee extra onderzoeksrechters in. "Misschien had de eerste mijn cliënt ook wel vrijgelaten", stelt Mary. Bij het Federaal Parket vinden ze dat nonsens. "Volgens de wet moet de onderzoeksrechter pas binnen 48 uur beslissen. Waarom zo janken? Dat systeem belet nu ook eenmaal dat de onderzoeksrechter mensen in de bak steekt omdat hij niet genoeg tijd had om alles uit te pluizen", klinkt het bij het parket.

De strategie van het parket was om eerst de kleine vissen te pakken en daarna over te schakelen op de grote vissen. Een tactiek die naar eigen zeggen vruchten afwerpt. "Een aantal van die kleintjes heeft bekend. En zo kunnen we ook de grotere proberen te pakken. Dat is perfect legaal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws