Verhaeghe wijst politiek terecht: “Dat hebben we al vaak gevraagd”

Verhaeghe wijst politiek terecht: “Dat hebben we al vaak gevraagd”

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 07:30za 13-10-2018 om 07:30

Het zijn momenteel pijnlijke dagen voor het Belgische voetbal. Onder meer makelaars Mogi Bayat, Dejan Veljkovic en Karim Meijati brachten ons voetbal in een slecht daglicht. Bart Verhaeghe wijst de politiek als medeverantwoordelijk aan.

De voorzitter van Club Brugge en vicevoorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond meent dat de Belgische politiek medeverantwoordelijk is voor wat er mogelijk is gebeurd. Volgens Verhaeghe is de Pro League al lang vragende partij om het wettelijke kader van de makelaars te regelen.

"Het is heel vreemd dat makelaars betaald worden door de tegenpartij. Ze verdedigen een speler en worden betaald door een club. Dat is wettelijk zo geregeld. We hebben al heel vaak aan de politiek initiatief gevraagd om die wetgeving te wijzigen", citeert Het Nieuwsblad Verhaeghe bij het VTM Nieuws.

"Er liggen heel veel goede plannen klaar in het Belgische voetbal. We hebben nu ook een nieuwe CEO in de Belgische voetbalbond en ik heb er alle vertrouwen in dat hij met volle kracht vooruit die plannen wil aanvatten. De zin en de wil zijn er, we moeten dit momentum aangrijpen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws