Psychologische bijstand voor collega's van Delferière en Vertenten

Psychologische bijstand voor collega's van Delferière en Vertenten

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 07:00za 13-10-2018 om 07:00

Bart Vertenten en Sébastien Delferière hebben het Belgische scheidsrechterskorps een slechte naam gegeven. Hun collega's uit de hoogste klassen begrijpen maar weinig van wat er nu gebeurt. De Belgische voetbalbond wil hen steunen in moeilijke tijden.

Het Nieuwsblad meldt dat scheidsrechter Johan Verbist contact heeft gezocht met Jef Brouwers. Brouwers is een van de bekendste sportpsychologen van ons land. Dinsdag – wanneer onder meer de scheidsrechters uit 1A verzamelen – zal Brouwers een sessie geven om de scheidsrechters te helpen. Hij zal de scheidsrechters wijzen op het belang van hun rol in het voetbal en welk gedrag toepasselijk is.

De amateurscheidsrechters krijgen geen aparte sessie. Van het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen kregen zij wel een mail. Hierin wordt gevraagd om 'sereen en waakzaam te blijven'. Bij de scheidsrechters heerst er momenteel schrik dat zij nu nog meer in het oog van de storm gaan staan na de berichten over Vertenten en Delferière. De twee worden genoemd in het dossier Propere Handen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws