Coucke schoot meteen in actie bij RSCA: Makelaars konden overal binnen

Coucke schoot meteen in actie bij RSCA: "Makelaars konden overal binnen"

12-10-2018 23:04
6

Marc Coucke zag het als voorzitter van de Pro League niet graag gebeuren, de hele Propere Handen-affaire. Daarin bleken makelaars een wel heel grote rol te spelen in het Belgisch voetbal. Dat ondervond Coucke ook al bij RSC Anderlecht.

"Toen ik bij Anderlecht kwam, was een van mijn eerste maatregelen de sleutels afnemen van makelaars, want die konden overal binnen. Ik voerde heel strikte ethische normen in binnen de club en investeerde extra in jeugdvoetbal en vrouwenvoetbal", gaf hij aan bij De Afspraak.

Mogi Bayat is één van de spilfiguren in de operatie. Coucke kent hem maar al te goed.. "Bij Anderlecht hebben we geen enkele speler via hem aangeworven en hebben we er 1 via hem verkocht, Teodorczyk. Ik moet daar wel bij zeggen dat we in een situatie zitten waarbij 10 spelers hem als makelaar hebben."

Na Propere Handen hoopt hij nu voor veel verandering te kunnen zorgen in België. "Ik denk dat we nu op 6 maanden tijd kunnen doen waarvoor we anders misschien 6 jaar nodig hadden. Ik voel dat België het voortouw kan nemen. Ik heb de voorbije dagen enorm veel contact gehad met de Europese voetbalinstanties. De UEFA was eerst geschokkeerd, maar is nu aan het keren. Ze zeggen: oké, misschien kan België de rest zelfs meesleuren. Ze gaan ons ten volle steunen."