Rode Duivels zwoegen zich naar overwinning en leidersplek tegen stug Zwitserland

Rode Duivels zwoegen zich naar overwinning en leidersplek tegen stug Zwitserland

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 22:39vr 12-10-2018 om 22:39

De Rode Duivels mogen zich de leider in hun groep noemen. In eigen huis werd het 2-1 tegen Zwitserland, dat een stugge tegenstander bleek.

Zwitserland bleek een bijzonder taaie klant te zijn. De Rode Duivels begonnen wel beter aan de wedstrijd dan tegen IJsland, maar de Zwitsers hielden de deur goed op slot. Er waren dan ook amper kansen in de eerste 45 minuten.

Een zwervende Shaqiri maakte het de Belgische verdedigers meermaals moeilijk, maar Thibaut Courtois kwam ook amper in actie. Aan de andere kant moest de Zwitserse doelman Sommer enkel ingrijpen bij een schot van Yannick Carrasco en eentje van Dries Mertens.

In de tweede helft namen de Rode Duivels nog wat meer initiatief. De Zwitsers probeerden de rangen dicht te houden. Romelu Lukaku vond mede dankzij een snel spelende Dries Mertens en Thomas Meunier de opening. Na een uur voetballen eindelijk dat doelpunt: 1-0.

Meer ruimte
Na het doelpunt kwam er dan toch meer ruimte. Aan beide kanten. Lukaku kon alweer voor gevaar zorgen, Thibaut Courtois moest ook in actie komen na een snelle counter van de Zwitsers.

Meer ruimte betekent ook meer kansen. De Rode Duivels konden niet profiteren, de Zwitsers wel. Bij een vrije trap stonden de Rode Duivels achterin wat te slapen. Gavranovic bedankte daarvoor met de 1-1.

Op zoek naar winst
De Rode Duivels lieten het daar niet bij. Kompany kopte net naast bij een hoekschop, Lukaku miste vanop vijf meter van doel. Die misser was hem echter snel vergeven, want enkele minuten later zorgde hij voor een 2-1 eindstand na een heerlijke combinatie tussen Hazard, Mertens en de spits.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws