Belgische topmakelaar tipt speurders: ''Grondig naar transfer Hanni kijken''

Belgische topmakelaar tipt speurders: ''Grondig naar transfer Hanni kijken''

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 17:45vr 12-10-2018 om 17:45

Met Mogi Bayat en Dejan Veljkovic spelen twee topmakelaars een hoofdrol in het schandaal dat het Belgische voetbal in zijn greep houdt. Jacques Lichtenstein, eigenaar van bureau Eleven Management, is niet verrast.

"Ik zeg al jaren dat er abnormale zaken gebeuren", zegt Lichtenstein in La Dernière Heure. Lichtenstein voelde zich echter genegeerd. "Ik heb aan verschillende actoren in het voetbal aangegeven dat ik vind dat er rare dingen gebeuren op de Belgische markt. Maar er zijn niet veel mensen die naar me hebben willen luisteren. En wie erover had durven praten, zou geboycot geweest zijn door de clubs."

Lichtenstein laat ook niet na op de speurders op een spoor te zetten. Zo viseert hij Herman Van Holsbeeck. "Bayat heeft handlangers bij de clubs. Anders is het onmogelijk om transfers zo snel af te ronden, soms zelfs zonder medische testen. De onderzoekers zouden ook eens grondig de transfer van Sofiane Hanni naar Spartak Moskou van dichtbij moeten bekijken'', tipt hij de onderzoekers.

De makelaar is dan ook blij dat Marc Coucke schoon schip heeft gemaakt in het Astridpark. ''Ik ben de enige die de komst van Coucke bij Anderlecht in gang gezet heeft. Ik wist dat hij van Mogi helemaal niet moest weten en dat hij Van Holsbeeck rap zou buitengooien, wat zelfs nog sneller gebeurd is dan ik had kunnen denken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws