Advocaat van Bayat haalt uit: Dan zou er nooit een arrestatiebevel zijn

Advocaat van Bayat haalt uit: "Dan zou er nooit een arrestatiebevel zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 16:12vr 12-10-2018 om 16:12

Mogi Bayat zit onterecht in de cel. Dat is alvast de mening van zijn advocaat Jean-Philippe Mayence. Volgens hem is Bayat een doelwit omdat het schandaal zoveel aandacht krijgt in de media.

Mayence is er echter van overtuigd dat Bayat onschuldig is. "De term criminele organisatie overschaduwt het geheel, maar zal bij de uiteindelijk analyse niet meer bestaan. Er zijn twee luiken in dit dossier. Enerzijds is er het financiële, wat een factureringsprobleem is. Dit resulteerde in een beschuldiging van het witwassen van geld. We betwisten dat volledig, want meneer Bayat heeft zijn commissies altijd gefactureerd", verklaarde Mayence volgens Het Nieuwsblad.

"Daarnaast is er het luik dat de basis is van alle commotie van de voorbije dagen, de passieve en actieve corruptie. Ook daar is mijn cliënt niet ongerust over. Hij werd daar niet voor verhoord of aangeklaagd. Hij zal dus wel vragen moeten beantwoorden met betrekking tot het witwassen van geld en facturering. In mijn ogen kan het witwassen niet bewezen worden. Er moet sprake zijn van een overtreding, en dat is hier niet het geval."

"Mijn cliënt moest 44 uur wachten voordat hij ondervraagd werd door de onderzoeksrechter, die besloot hem onder arrestatiebevel te plaatsen. Waarom? Als deze zaak niet zo belangrijk was in de media, zou er nooit een arrestatiebevel zijn uitgevaardigd. Maar meneer Bayat was een doelwit. Ik hoop dat hij zijn vrijheid kan krijgen in de volgende raadzaal. Maar daar twijfel ik aan", besloot de advocaat van Bayat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws