'Minister Kris Peeters neemt maatregelen na fraudeschandaal'

'Minister Kris Peeters neemt maatregelen na fraudeschandaal'

12-10-2018 15:35
18

Vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters dreigt in te grijpen na het grote fraudeschandaal van de afgelopen dagen.

Peeters wil de fiscale voordelen die profvoetballers ontvangen evalueren. "In het verleden werden voor professionele sporters kortingen ingevoerd op de fiscale en RSZ-bijdragen. De bedoeling daarvan was om het beroep aantrekkelijker te maken, in een tijd dat er nog niet zo grote bedragen in de sport omgingen", wordt Peeters geciteerd door Het Laatste Nieuws.

"Bovendien hebben de maatregelen budgettaire ruimte gegeven aan clubs om te investeren in hun jeugdopleiding. Ook al houdt het gerechtelijk onderzoek in het voetbal niet onmiddellijk verband met de maatregelen, we moeten zorgen dat de steun die we geven aan de sport, juist gebruikt wordt.”

“De volgende weken zullen we samen met de collega’s bekijken welke maatregelen ter zake kunnen genomen worden. We moeten dat op een verstandige manier bekijken, want zeker voor kleine sportclubs zijn de steunmaatregelen van groot belang”, aldus Peeters.