‘Servische ex-topspits nu ook in het fraudevizier door transfer van Genk’

‘Servische ex-topspits nu ook in het fraudevizier door transfer van Genk’

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 15:10vr 12-10-2018 om 15:10

Het fraudeschandaal blijft uitbreiden. Nu zou ook ex-topspits Mateja Kezman in het vizier zijn. Net als in België zijn er ook in Servië tal van huiszoekingen uitgevoerd.

Het Servische Kurir meldt dat Kezman zakenpartner blijkt te zijn van de beschuldigde makelaar Dejan Veljkovic. Mogelijk is de voormalige aanvaller van onder meer PSV en Chelsea betrokken bij het witwassen van 30(!) miljoen euro.

Het medium Kurir kon naar verluidt een dossier inkijken en laat weten dat er onder andere gesjoemeld is met de transfer van Sergej-Milinkovic Savic. De middenvelder kwam voor 1 miljoen euro aan in Genk en werd aan Lazio verkocht voor 9 miljoen euro.

Afgelopen jaar kwam daar nog eens 9 miljoen euro bij toen Lazio de doorverkoopclausule afkochten. Bij de overgang van Vojvodina naar Genk zou Kezman een groot bedrag in eigen zak hebben gestoken.

‘Een arrestatiebevelvoor Kezman volgde er nog niet, maar Kurir acht de kans bestaande dat dat nog volgt. Het onderzoek loopt in ieder geval nog’, zo meldt Het Nieuwsblad. De ondervraagde familie van makelaar Veljkovic werd inmiddels vrijgelaten en hun getuigenissen werden overgemaakt naar het Belgische gerecht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws