Waasland-Beveren wil geen stuurloos schip worden: interim-voorzitter is aangesteld

Waasland-Beveren wil geen stuurloos schip worden: interim-voorzitter is aangesteld

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 13:49vr 12-10-2018 om 13:49

Waasland-Beveren is één van de clubs die lijdt onder het grootschalige schandaal in het Belgische voetbal. De Waaslanders hebben zelfs tijdelijk een nieuwe voorzitter aan moeten stellen.

Voorzitter Dirk Huyck werd ondervraagd naar mogelijke matchfixing van het duel tussen KV Mechelen - Waasland-Beveren, op de slotdag van vorig seizoen. Huyck werd donderdag onder voorwaarden weer vrijgelaten door het pakket van Hasselt. Belangrijkste voorwaarde is dat Huyck, als ook financieel directeur Olivier Swolfs, maximaal drie maanden geen contact mogen hebben met de club.

Dat wordt bevestigd binnen Waasland-Beveren. ''Zo lang het onderzoek loopt, mag onze voorzitter geen contact hebben met de club en mensen van de club. Dat is geen straf, het is gewoon om niet te infereren in het onderzoek'', laat woordvoerder Martijn De Jonge weten aan Sporza.

Om de nummer 13 uit de Jupiler Pro League draaiende te houden is Jozef Van Remoortel van Remo Friet tijdelijk aangesteld als voorzitter. Van Remoortel droeg ik 2016 de fakkel over aan Huyck, die destijds als ondervoorzitter fungeerde.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws