'De Ligt neemt twijfels weg: FC Barcelona wil in winter toeslaan bij Ajax'

'De Ligt neemt twijfels weg: FC Barcelona wil in winter toeslaan bij Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 13:19vr 12-10-2018 om 13:19

Het gonst van de geruchten rond Matthijs de Ligt. De Spaanse kranten Mundo Deportivo en Sport berichtten donderdag al uitgebreid over het Nederlandse toptalent en laatstgenoemde krant doet dat vrijdag opnieuw.

De Ligt staat vrijdag wederom op de voorpagina van de Spaanse krant. Naar verluidt heeft Barcelona de koers gewijzigd en hoopt de club niet op een zomerse, maar winterse deal. De reden is volgens Sport simpel: Barcelona is bij Bayern München - Ajax zo onder de indruk geraakt van De Ligt, dat de club zo snel mogelijk toe wil slaan en niet meer wil wachten. De komst van de negentienjarige Ajax-aanvoerder geldt nu als topprioriteit in Catalonië.

Eric Abidal en Pep Segura, de technische mannen van Barcelona, reisden vorige week af naar München om De Ligt aan het werk te zien. Daar zagen zij hoe de Oranje-verdediger Robert Lewandowski uit de wedstrijd speelde. De Ligt was een van de beste spelers aan de kant van Ajax. De twijfel die Barcelona had was na die wedstrijd weg. Abidal en Segura hadden het gevoel dat De Ligt een speler is voor de toekomst, in plaats van een speler die nu al meekan op internationaal topniveau.

Bij Barcelona willen ze zo snel mogelijk toeslaan. Niet alleen omdat De Ligt bewezen heeft dat hij op topniveau meekan, maar ook omdat men in Spanje bang is dat hij spoedig niet meer te betalen is én omdat Samuel Umtiti langer dan verwacht uit de roulatie is. Barcelona wil een winterse deal omdat de club het op financieel vlak gaat verliezen van concurrerende clubs, vermoedt Sport

Intern is dus besloten dat er in januari een poging gedaan gaat worden om De Ligt los te weken uit Amsterdam, al is het de vraag of directeur spelersbeleid Marc Overmars trek heeft in een wintertransfer. Overmars sprak begin dit seizoen meerdere keren uit geen basisspelers te laten vertrekken. 

Lees ook: ''Ajax-mania' bij FC Barcelona: 130 miljoen euro voor De Ligt én De Jong'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws