Weiler steekt pluim op zijn hoed: Heb Anderlecht terug op de kaart gezet

Weiler steekt pluim op zijn hoed: "Heb Anderlecht terug op de kaart gezet"

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 10:24vr 12-10-2018 om 10:24

René Weiler is momenteel coach van FC Luzern in zijn thuisland Zwitserland. Naar aanleiding van de match België - Zwitserland ging Het Nieuwsblad bij hem op bezoek. Hij kwam er uiteraard ook terug op zijn tijd bij Anderlecht.

Weiler vindt dat hij het daar uitstekend gedaan heeft. "Ik heb Anderlecht nationaal en internationaal weer op zijn positie gebracht. Ik heb de waarde van belangrijke spelers doen stijgen. Het werk van onze staf was uitstekend. Weet je wat slecht was? De visie van bepaalde ellendige journalisten", zo geeft de Zwitser aan.

De kritiek dat hij de traditie van de club niet respecteerde, vindt hij belachelijk. "Met traditie win je geen matchen. De resultaten, die primeren. Ik heb
mijn kinderen nooit verplicht om naar tekenfilms uit mijn kindertijd te kijken. Daar hebben ze lak aan, zij willen nieuwe dingen. Tijden veranderen, je moet niet in het verleden leven. Op Anderlecht zijn er veel onnozelheden verkondigd, alleen maar om mij te schaden."

Met de komst van Hein Vanhaezebrouck speelt Anderlecht in ieder geval terug op balbezit. "Ik weet niet meer wat zich afspeelt op Anderlecht. Maar om eerlijk te zijn vind ik balbezit vervelend. Ik wil acties zien in de gevaarlijke zones, voor doel. Als ik een match bekijk en ik zie de bal van het midden naar links gaan, vervolgens naar het midden, dan weer naar rechts, wel dan zet ik mijn tv uit..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws