Matchfixing zorgt voor doemscenario bij eersteklasser: 'Degradatie naar 1B wenkt'

Matchfixing zorgt voor doemscenario bij eersteklasser: 'Degradatie naar 1B wenkt'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 08:15vr 12-10-2018 om 08:15

Verschillende eersteklassers zijn betrokken in het dossier van het witwassen van geld. Maar erger nog is het matchfixing-schandaal. KV Mechelen en Waasland-Beveren, de twee genoemde clubs, moeten een doemscenario vrezen.

De afgelopen dagen werden er bestuursleden van zowel Mechelen als de Waaslanders meegenomen voor verhoor. Zij worden verdacht van omkoping bij de onderlinge wedstrijd van eind vorig seizoen, om zo Malinwa in 1A te (proberen) houden.

Maar wat riskeren beide clubs nu exact? Het Nieuwsblad haalde er het bondsreglement bij. De conclusie is dat beide clubs het ergste moeten vrezen.

Degradatie wenkt
"Elke poging tot of elke daad die erin bestaat of ertoe strekt een wedstrijd, een kampioenschap of enig andere officiële competitie te beïnvloeden of te vervalsen, alsmede elke vorm van verlenen van medewerking hierbij, wordt beschouwd als competitievervalsing", luidt de regel.

Een eventuele sanctie zal in dat geval dan ook niet uitblijven. "Indien de aansprakelijkheid van de club vaststaat, wordt ze veroordeeld tot de degradatie naar de onmiddellijk lagere afdeling." In dat geval zakt Waasland-Beveren naar 1B en KV Mechelen naar de eerste amateurklasse.

Malinwa moet, indien meerdere bestuursleden schuldig worden verklaard, zelfs een schrapping uit de bondslijsten vrezen. Een nieuw doemscenario hangt als een donkere wolk 'Achter de Kazerne'.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws