De vermoedelijke elf: man-uit-vorm krijgt nog een kans, verrassing achterin

De vermoedelijke elf: man-uit-vorm krijgt nog een kans, verrassing achterin

12-10-2018 08:00
14

De Rode Duivels spelen vrijdagavond hun tweede wedstrijd in de gloednieuwe Nations League. Na de simpele zege in IJsland(0-3) wacht nu een thuiswedstrijd tegen Zwitserland. Roberto Martinez kiest vermoedelijk voor volgende elf spelers.

Zo is Thibaut Courtois een zekerheid in doel. Centraal achterin spelen Toby Alderweireld en Vincent Kompany. Naast hen deze keer geen Jan Vertonghen, hij is tot december out met een blessure. In zijn plaats komt wellicht Thomas Vermaelen, die bij FC Barcelona nochtans nog maar weinig in actie kwam.

Op de flanken verwacht Het Nieuwsblad Thomas Meunier en Yannick Carrasco, ondanks de mindere vorm van de China-ganger. Centraal rekent de bondscoach op het duo Axel Witsel en Youri Tielemans, die nog steeds blijft staan door de afwezigheid van de pas fitte Kevin de Bruyne.

Voorin mag het drietal Dries Mertens, Eden Hazard en Romelu Lukaku zich uitleven. De winnaar van het duel wordt alleen leider in de groep, want zowel België als Zwitserland wonnen hun eerste wedstrijd simpel van de IJslanders.

De basiself: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vermaelen - Meunier, Witsel, Tielemans, Carrasco - Mertens, E. Hazard en Lukaku