'Onderzoeksrechter beslist: viertal moet in de gevangenis blijven'

'Onderzoeksrechter beslist: viertal moet in de gevangenis blijven'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 07:00vr 12-10-2018 om 07:00

De Bayat-gate, alsook het schandaal rond matchfixing onder leiding van Dejan Veljkovic, duren voort. De hele nacht kwamen verschillende verdachten voor de onderzoeksrechter, die besliste over hun verdere aanhouding.

Eerder raakte al bekend dat er voor afgelopen nacht een derde onderzoeksrechter werd ingezet. Dit om alle verdachten te verhoren voor zes uur 's morgens. Het Laatste Nieuws weet welke personen aan bod kwamen.

Zo kwamen Mogi Bayat, Veljkovic, ex-advocaat Laurent Denis en Karim Mejjati voor de rechter. Die plaatste het viertal onder aanhoudingsmandaat, waardoor zij de gevangenis nog niet mogen verlaten. Er wordt duidelijk zwaar getild aan hun betrokkenheid bij zowel de witwaspraktijken als het omkopen van wedstrijden.

De advocaten van Bayat reageerden vanochtend nog: "Wij wensen toch te benadrukken dat het niets te maken heeft met corruptie of manipulatie van matchen of contacten met scheidsrechters. Het gaat enkel om witwassen", klinkt het. Veljkovic daarentegen wordt wél verdacht van matchfixing.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws