Ronaldo-loos Portugal komt goal Serie A-sensatie te boven en verslaat Polen

Ronaldo-loos Portugal komt goal Serie A-sensatie te boven en verslaat Polen

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 23:05do 11-10-2018 om 23:05

Portugal heeft in Polen overtuigend zijn tweede wedstrijd in de Nations League gewonnen. De Portugezen waren met 3-2 te sterk en verpestten daarmee het jubileum van Robert Lewandowski, die zijn honderdste interland speelde.

Niet de jubilaris, maar Serie A-sensatie Krzysztof Piatek eiste aanvankelijk de hoofdrol op. De 23-jarige spits van Genoa, die al negen keer scoorde in zeven competitieduels, sloeg in de achttiende minuut toe. Hij kopte een hoekschop binnen. Polen kon die sterke start geen vervolg geven. Portugal nam het initiatief en kwam via André Silva langszij. De Sevilla-spits reageerde alert bij een voorzet van Pizzi en werkte van dichtbij binnen.

Nog voor rust kwam Portugal op voorsprong. Na een fantastische bal van Ruben Neves, gleed Kamil Glik de bal in eigen doel in een poging om Rafa Silva van de bal te houden. In de tweede helft schoot Bernardo Silva al snel de 3-1 binnen vanaf de rand van het strafschopgebied. Het gemis van Cristiano Ronaldo deed zich daardoor allerminst voelen. Jakub Blaszczykowski maakte er nog wel 3-2 van, maar daar bleef het bij.

Overige uitslagen:
Divisie B
Israël - Schotland 2-1

Divisie C
Litouwen - Roemenië 1-2
Montenegro - Servië 0-2

Oefenduels
Donderdagavond werden ook diverse oefenduels gespeeld. Zo was Spanje een maatje te groot voor Wales: 4-1. Paco Alcácer was met twee goals de grote man. De spits van Borussia Dortmund, die ook in de Bundesliga niet te stoppen is, maakte na anderhalf jaar zijn rentree in de Spaanse selectie. De andere Spaanse doelpunten kwamen op naam van Sergio Ramos en Marc Bartra. Sam Vokes deed nog iets terug.

Argentinië, dat het nog altijd zonder Lionel Messi moet doen, rekende eenvoudig af met het zwakke Irak: 4-0. Lautaro Martínez, Roberto Pereyra, German Pezzella en Franco Cervi scoorden. Nicolas Tagliafico kreeg in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Brazilië van dinsdag rust en zat op de tribune.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws