Onthuld: 'Van Holsbeeck gaf Bayat letterlijk vrije toegang bij Anderlecht'

Onthuld: 'Van Holsbeeck gaf Bayat letterlijk vrije toegang bij Anderlecht'

11-10-2018 21:30
10

Het web rond Mogi Bayat lijkt zich langzaam te sluiten. De topmakelaar wordt beschuld van matchfixing en corruptie. Het huidige bestuur van Anderlecht werkte sowieso liever niet met hem samen, maar ex-manager Herman Van Holsbeeck was duidelijk een heel goede vriend.

Hij gaf Bayat zelfs vrije toegang tot de kantoren van Anderlecht, staat te lezen in Het Laatste Nieuws. 'Het oefencomplex van Anderlecht is sinds een tweetal jaar voorzien van een scanner voor vingerafdrukken. Enkel de duimen van de werknemers van de club worden herkend. Maar toen Van Holsbeeck nog manager was, stond er één extra afdruk in de database. Die van Bayat. "Soms leek het alsof het niet het kantoor van Herman was, maar dat Bayat er de baas was", zegt een concurrerende makelaar.'

Ook na zijn ontslag bij Anderlecht bleef Van Holsbeeck heel nauw in contact met hem. 'Ook nu Van Holsbeeck niet meer als clubleider opereert, blijft de band met Bayat innig. Wekelijks wordt hij nog samen met de makelaar gesignaleerd. Vooral in de tribunes. En nu ook voor de ogen van het gerecht'. Van Holsbeeck is wel vrijgelaten zonder voorwaarden.