'Borussia Dortmund wil helemaal opgeleefde Alcácer voor spotprijsje inlijven'

'Borussia Dortmund wil helemaal opgeleefde Alcácer voor spotprijsje inlijven'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 20:25do 11-10-2018 om 20:25

Paco Alcácer is uit de startblokken geschoten bij Borussia Dortmund. De 25-jarige Spanjaard scoorde in 81 Bundesliga-minuten, verspreid over drie duels, liefst zes keer. Die Schwarzgelben willen dan ook onmiddellijk de koopoptie in zijn huurcontract lichten.

Dat meldt BILD. Alcácer kwam afgelopen zomer op huurbasis over van FC Barcelona, waar hij de voorbije seizoenen mede door de moordende concurrentie nauwelijks aan de bak kwam. Dortmund bedong tevens een optie tot koop van 23 miljoen euro en dat lijkt nu een koopje te zijn. Hoewel de spits als invaller wordt gebruikt, scoort hij er op los.

Zaterdag was Alcácer als invaller nog drie keer trefzeker tegen FC Augsburg (4-3). Dortmund wil spijkers met koppen slaan en hem tot medio 2023 vastleggen. De oud-speler van Valencia heeft al laten weten dat hij graag in het Signal Iduna Park wil blijven.

Zijn uitstekende prestaties in Duitsland leverden Alcácer tevens voor het eerst in anderhalf jaar een uitnodiging voor het Spaanse elftal op. Hij staat donderdagavond in de oefeninterland van Spanje tegen Wales direct in de basis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws