Advocaat van Leko gaat in de aanval: Want waar kan hij nu nog aan de slag?

Advocaat van Leko gaat in de aanval: "Want waar kan hij nu nog aan de slag?"

11-10-2018 20:18
33

Ivan Leko werd woensdagnamiddag vrijgelaten door de onderzoeksrechter in Hasselt. De trainer van Club Brugge werd wel in verdenking gesteld. Zijn advocaat Walter Van Steenbrugge vindt echter dat Leko te hard werd aangepakt.

"De imagoschade van mijn cliënt is enorm", vertelde Van Steenbrugge volgens Het Nieuwsblad. "Hij is gisteren met veel bombarie voor de ogen van zijn kinderen gearresteerd. Vandaag stond hij in alle kranten, ook de buitenlandse. Het is overal zijn hoofd, leg het nu nog maar eens uit dat er geen vuiltje aan de lucht is. In de auto op weg naar huis vroeg hij aan mij of ik hem daarbij kon helpen. Want waar kan hij nu nog aan de slag in het buitenland?"

“Hij kan iedereen recht in de ogen kijken. Hij zal nog even moeten bekomen, want wat hij heeft meegemaakt is wel wat. Zeker die imagoschade en de familiale schade is enorm. Maar het is een heel sterke man, Club Brugge mag blij zijn dat het over zo’n trainer beschikt. Het enige wat ik kan zeggen is dat men de voorbije maanden alle technieken heeft gebruikt, telefoontaps etc."

"Men heeft alles nagegaan en meneer Leko is over alles wat men van hem wou weten ondervraagd geweest. Gisteren een goeie zes uur lang, vandaag nog eens bij de onderzoeksrechter, en het resultaat is dat meneer Leko een vrij man is en onder geen enkele voorwaarde staat van justitie. Dat is toch wel wat. Leko is integer tot en met, en dat in schril contrast met die tenlastelegging", besloot Van Steenbrugge.