Van Wijk geschokt na berichten over KV Mechelen: Viel van mijn stoel

  Van Wijk geschokt na berichten over KV Mechelen: "Viel van mijn stoel"

  Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 19:48do 11-10-2018 om 19:48

  Dennis van Wijk is geschokt na de persconferentie van het Federaal Parket donderdag. Daarin werd KV Mechelen naar voren geschoven als één van de clubs die mogelijk betrokken is in matchfixing. Net op dat moment was ook Van Wijk nog trainer van de club.

  "Ik viel van mijn stoel toen ik de persconferentie van het federaal parket zag. Ik ben enorm verrast en voel me bedot door mijn werkgever", reageert de Nederlander bij Het Laatste Nieuws.

  Hij werd aangesteld om Malinwa voor de degradatie te behoeden, maar slaagde daar niet in. Tijdens KV Mechelen - Waasland-Beveren (een wedstrijd die Malinwa) won, zat hij nog op de bank.

  "Van beïnvloeding heb ik in elk geval niets gemerkt. Ik sprak voor en na die match wel van duistere krachten, maar richtte mijn pijlen op Eupen-Moeskroen. Blijkbaar zat ik op het verkeerde spoor en gebeurde het allemaal onder mijn neus", klinkt het.

  Ook aan de partij in kwestie houdt hij vreemde herinneringen over "De ref (Bram Van Driessche, red.) floot een prima wedstrijd. We speelden goed, maar het is niet zo dat we Waasland-Beveren naar huis speelden. Bovendien pakte Davy Roef uit met enkele knappe reddingen. Die heeft nog veel ballen gepakt."

  De hoofdrolspeler in het hele verhaal zou makelaar Deljan Veljkovic zijn. "Die man heb ik nooit gezien op KV Mechelen. Maar de burelen van het bestuur en de kleedkamers liggen ver uit elkaar natuurlijk", aldus Van Wijk.

  Plaats een reactie

  mapolean +935
  donderdag 11 oktober 2018 om 20:01
  Dat moet nogal een vernedering zijn... Zijn bestuur fixt de matchen, en hij slaagt er desondanks nog niet in om KV te redden... Pijnlijk. Hij zal nu wel beter snappen waarom hij ondertussen ontslagen is...
  Vind ik leuk
  donderdag 11 oktober 2018 om 20:09
  Ja, moet toch ook geweten hebben dat ze te gemakkelijk wonnen en de boel verkocht is
  Vind ik leuk
  donderdag 11 oktober 2018 om 20:58
  Hopelijk had hij tapiplein liggen...
  Vind ik leuk
  Frefke +874
  donderdag 11 oktober 2018 om 21:00
  Krabbelt nu wel snel terug. Dat zoiets boven het medeweten van de coach gebeurt kan ik me moeilijk inbeelden...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws