Van Wijk geschokt na berichten over KV Mechelen: Viel van mijn stoel

Van Wijk geschokt na berichten over KV Mechelen: "Viel van mijn stoel"

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 19:48do 11-10-2018 om 19:48

Dennis van Wijk is geschokt na de persconferentie van het Federaal Parket donderdag. Daarin werd KV Mechelen naar voren geschoven als één van de clubs die mogelijk betrokken is in matchfixing. Net op dat moment was ook Van Wijk nog trainer van de club.

"Ik viel van mijn stoel toen ik de persconferentie van het federaal parket zag. Ik ben enorm verrast en voel me bedot door mijn werkgever", reageert de Nederlander bij Het Laatste Nieuws.

Hij werd aangesteld om Malinwa voor de degradatie te behoeden, maar slaagde daar niet in. Tijdens KV Mechelen - Waasland-Beveren (een wedstrijd die Malinwa) won, zat hij nog op de bank.

"Van beïnvloeding heb ik in elk geval niets gemerkt. Ik sprak voor en na die match wel van duistere krachten, maar richtte mijn pijlen op Eupen-Moeskroen. Blijkbaar zat ik op het verkeerde spoor en gebeurde het allemaal onder mijn neus", klinkt het.

Ook aan de partij in kwestie houdt hij vreemde herinneringen over "De ref (Bram Van Driessche, red.) floot een prima wedstrijd. We speelden goed, maar het is niet zo dat we Waasland-Beveren naar huis speelden. Bovendien pakte Davy Roef uit met enkele knappe reddingen. Die heeft nog veel ballen gepakt."

De hoofdrolspeler in het hele verhaal zou makelaar Deljan Veljkovic zijn. "Die man heb ik nooit gezien op KV Mechelen. Maar de burelen van het bestuur en de kleedkamers liggen ver uit elkaar natuurlijk", aldus Van Wijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws